Sposób przygotowania

Masło z cukrem utrzeć na pulchną masę, ciągle ucierając dodawać po jednym jajku. Dodać mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia, wymieszać. Do ciasta dodać miód i przyprawę, ucierać na jednolitą masę. Ciasto przelać do przygotowanej formy i piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po wystygnięciu piernik można przełożyć konfiturą lub kremem.

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Lubię ciasto piernikowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jak pięknie wyglada
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychotka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !