Sposób przygotowania

Do garnka wlać rosół i pół szklanki wody, gotować ryż ok 20 minut. Do gotowego ryżu dodać starte na grubych oczkach marchewki, 2/3 sera żółtego, żółtko, kwaśna śmietanę i nasiona słonecznika, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Cebule obrać, przekroić w poprzek na połówki. Środki cebul wydrążyć. Miąższ cebuli gotować w osolonej wodzie ok 10 minut. Cebule umieścić w naczyniu żaroodpornym i napełniać ryżowym farszem. Osączony miąższ gotowanej cebuli posiekać i wymieszać z kremówką, przyprawić do smaku, zalać faszerowane cebule i posypać pozostałym żółtym serem. Zapiekać w piekarniku ok 30 min w 200 stopniach.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !