Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny karp w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
jajko 2 szt
mąka 4 łyżki
karp 6 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny karp w panierce

Rybę oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić w chłodne miejsce. Kawałki ryby obtoczyć w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej. Smażyć na tłuszczu na złocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.01.2014 17:07
Smakowita rybka.
Iwusia 29.06.2013 22:43
pychotka taki karpik
sara1 18.01.2013 09:32
uwielbiam karpia
mariel78 13.09.2012 14:04
super
edyta44 12.01.2012 12:43
pycha
Margo1 01.01.2011 15:24
moja ulubiona rybka
Monika193
Monika193 24.12.2010 20:31
uwielbiam karpia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak