Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp świąteczny

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karp 1
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karp świąteczny

Karpia oczyść i natrzyj przyprawami (solą czosnkową, pieprzem, majerankiem) i odstaw na co najmniej 24 godziny.
Kawałki ryby zanurz w rozbełtanym jajku. Panieruj w bułce tartej i smaż w głębokim oleju około 10 minut z obu stron.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 16.07.2011 11:39
byle do świąt

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak