Sposób przygotowania

Margarynę, jajka, mleko i 20 dag cukru zmiksować na gładką masę. Upierając dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopnie. Mirabelki oczyścić, usunąć pestki, podzielić na cząstki, 3/4 wyłożyć na upieczone ciasto.
Marcepan rozdrobnić, wyłożyć do naczynia, dodać żółtka, budyń w proszku, resztę cukru i śmietanę, zmiksować.
Masę rozłożyć na cieście, na wyłożyć pozostałe cząstki mirabelek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extr
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !