Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie 3
jabłko 1
koperek do smaku
śmietana 12% 1 szklanka
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie koperkowym

Śledzie zamocz w wodzie i odstaw na parę godzin.
Jabłko pokrój w drobno kosteczkę. Koperek posiekaj. Jabłko wymieszaj z koperkiem, cukrem, śmietaną i sokiem z cytryny. Tak powstałym sosem zalej osuszone śledzie.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak