Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mufinki reniferki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier 2 łyżki
jajko 1 szt.
mleko 1 szkl.
olej 1/2 szklanki
jabłko 1 szt.
czekolada biała
szczypta soli
olejek waniliowy
śmietana kremówka 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
cukier puder 2 łyżki
groszki białe
czerwone m&m\'s
precelki
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Mufinki reniferki

Jabłko obrać,pokroić w małą kostkę.Kilka kostek czekolady ciemnej i białej również pokroić w kostkę.W jednej misce wymieszać składniki suche,a w drugiej mokre.Wlać mokre składniki do suchych,wymieszać chaotycznie,aby się połączyły.Nakładać do foremek 2/3 wysokości.Piec 20-30 minut w 200 stopniach C.Śmietanę ubić na sztywno,dodać cukier puder i roztopioną żelatynę.Na wystudzone mufinki nakładać ubitą śmietanę,z białych groszków zrobić oczy,z czerwonych nosek,a z precelków rogi.Jeżeli chcemy mieć reniferki brązowe,wystarczy do masy dodać kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 10.04.2012 13:41
super
forgielka 05.04.2012 12:15
rewelacyjne
alaaa 29.03.2012 10:42
jakie śliczne,,
Izka192 07.12.2011 15:13
świetne
Ewa95 02.09.2011 12:05
świetne są :D
Tahitha 04.01.2011 05:45
Super !!! Ciasteczka na zdjęciu jak malowane, aż chce się ugryźć
MAR3STA 30.12.2010 19:17
są zachwycające!!
mysza666 25.12.2010 19:06
Wyglądają przepięknie!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak