Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z ziela angielskiego

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziele angielskie 25 sztuki
cebula 0,5 szt
marchew 4 szt
bulion na żeberkach 2 szklankę
seler naciowy 1 łodyga
sok i miąsz z mandarynki 1 szt
podroby 20 dag
mąka 1 łyżka
śmietana 0,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Goździki całe Prymat 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z ziela angielskiego

Do garnka wlać szklankę wody, bulion, wsypać ziele angielskie, liście laurowe, połówkę cebuli nabitą goździkami, dodać łodygę selera naciowego, marchewki oraz sok i miąższ z mandarynki. Gotować na małym ogniu ok 2 godziny, Następnie wyciągnąć cebulę, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować, przyprawić do smaku. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.01.2013 09:29
fajny sosik
olkaaa 07.10.2012 11:12
jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak