Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
kasza 1 opakowanie
grzyby suszone 250 gram
sól do smaku
olej 1 łyżka
cebula 1
mąka 2 szklanki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą i grzybami

Farsz:
Kaszę ugotuj zgodnie ze wskazówkami znajdującymi się na opakowaniu. Grzyby suszone namocz i odstaw na parę godzin. Następnie pokrój je drobno i podsmaż razem z cebulą. Kaszę wymieszaj z grzybami i posól do smaku.

Ciasto na pierogi:
Mąkę wymieszaj z wodą i jajkiem, dodaj trochę soli. Ciasto zagnieć i rozwałkuj. Powycinaj szklanką kółka.

Na każde kółko połóż trochę farszu i zagnij ciasto tak, aby pierożki nie rozleciały się w trakcie gotowania. Pierogi gotuj około 10 minut w wodzie ze szczyptą soli.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 27.07.2011 11:26
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak