Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z groszkiem zielonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 puszka
masło 4 dag
mąka 1 łyżka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
filet z dorsza 80 dag
natka pietruszki 2 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z groszkiem zielonym

Filety kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy mąką , solą i pieprzem oraz przyprawą do ryb. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Groszek odcedzamy i dusimy na 3 łyżkach masła. Doprawiamy sola i pieprzem. Wykładamy groszek do naczynia żaroodpornego wysmarowanego 1 łyżką masła, na nim układamy rybę. Zapiekamy w piekarniku 10 minut, temperatura 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 16.01.2011 00:15
ryba i groszek - lubię to połączenie :)
Bart 27.12.2010 22:38
lubię rybki w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak