Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane grzyby leśne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
jajko 1
sól do smaku
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane grzyby leśne

Kapelusze suszonych prawdziwków mocz w wodzie przez godzinę. Następnie odsącz je dokładnie. Olej do smażenia rozgrzej na patelni. Kapelusze zanurz w jajku rozmieszanym z szczyptą soli i panieruj w bułce tartej. Smaż w oleju, dopóki panierka nie stanie się złocista.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.05.2011 16:39
Takie surowe?? nie gotujesz tych grzybów !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak