Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z grzybami i kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
sól do smaku
olej do smażenia 3 łyżki
pieczarki 300 gram
grzyby suszone 100 gram
kapusta kiszona 500 gram
jajko 2
pieprz do smaku
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z grzybami i kapustą

Ciasto:
Wymieszaj blenderem mąkę, mleko, wodę, jajko i szczyptę soli. Na patelni rozgrzej olej i smaż naleśniki przez parę minut z obu stron.

Farsz:
Grzyby suszone namocz i odstaw na parę godzin. Pieczarki obierz i pokrój drobno. Cebule poszatkuj. Namoczone suszone grzyby również pokrój w kosteczkę. Wszystko razem usmaż na rozgrzanym oleju. Kapustę kiszoną gotuj przez około 30 minut. Kapustę wymieszaj z grzybami, dodaj sól i pieprz do smaku.

Na każdy naleśnikowy placek nałóż trochę farszu i zawiń w cienkie ruloniki. Każdego krokieta zanurz w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smaż na głębokim oleju, aż panierka nie nabierze złocistego koloru.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 18.09.2012 09:29
apetyczne
Stenka 17.09.2012 08:50
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak