Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 10 szt
morele suszone 20 szt
rodzynki 10 łyżek
masło 0,5 kostki
cukier brązowy 10 łyżeczek
orzecy włoskie 10 szt
cynamon 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka

Odciąć górny czubek jabłka i wydrążyć gniazda nasienne. Do środka włożyć posiekane morele, rodzynki, przykryć plastrem masła, oprószyć cukrem brązowym i cynamonem. Na wierz położyć połówki orzechów włoskich. Jabłka przełożyć na brytfannę i wstawić do piekarnik rozgrzanego do 180 stonki na ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak