Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 szklanki
woda 0,6 szklanki
jajko 1
sól do smaku
grzyby suszone 100 gram
cebula 1
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z grzybami

Grzyby namocz w wodzie i zostaw na co najmniej kilka godzin. Następnie drobno je pokrój i podsmaż razem z posiekaną cebulą. Całość smaż, dopóki grzyby nie będą miękkie i aromatyczne.
Mąkę wymieszaj z wodą, jajkiem i szczyptą soli. Ciasto zagnieć i rozwałkuj. Powycinaj z niego niewielkie kółka, w które zawiniesz farsz. Ciasto zagnij tak, aby swym kształtem przypominało niewielkie uszko.
Ulepione uszka gotuj przez około 5 minut w osolonej wodzie.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 07.11.2011 07:28
uwielbiam uszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak