Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz do ciasta biszkoptowego

4.0
(29)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 0,5 szklanki
spirytus 2 łyżki
cukier 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz do ciasta biszkoptowego

Wodę przegotować, ostudzić, dodać cukier i cukier waniliowy, sok z cytryny i spirytus. Wymieszać. Upieczony i wystudzony biszkopt skropić ponczem. Ciasto nabiera wilgoci i smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.10.2013 19:35
Biszkoptowe musi być dobrze nawilżone ponczem.
Iwusia 06.06.2012 23:40
super
olkaaa 16.03.2012 07:55
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak