Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan nadziewany warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 3 szt
czosnek ząbki 3 szt
cebula 3 szt
pomidory 3 szt
mas ło 3 łyzki
szczypiorek siekany 3 łyżki
natka z pietruszki 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan nadziewany warzywami

Bakłażany obgotować w gorącej wodzie - ok 5 minut. Posiekane cebule i czosnek zrumienić na maśle, dodać pokrojone w kostkę pomidory i dusić ok 10 minut, dodać szczypiorek, natkę, wymieszać. Wszystko doprawić do smaku. Bakłażany przekroić na pół i wydrążyć środki, oprószyć solą i pieprzem, nałożyć farsz. Bakłażany włożyć na brytfannę, skropić oliwą i zapiekać w piekarniku ok 45 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 24.02.2013 12:09
przepyszny!!
annagebalska 02.11.2012 07:05
pyszne
Katarzyna59 21.06.2012 10:33
pyszny
anulka69 24.04.2012 12:20
super
Łukasz15 22.01.2012 22:28
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak