Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na szpinaku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 0,5 kg
szpinak 0,5 kg
śmietana 0,5 szklanki
czosnek ząbki 1 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na szpinaku

Filety rybne pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Szpinak oczyścić, zblanszować i podsmażyć na patelni z tłuszczem. Wlać śmietanę i mieszając podgrzewać, dodać starty ser, przeciśnięty czosnek i podgrzewać aż odparuje połowa wywaru, następnie wszystko doprawić do smaku. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem położyć szpinak a na nim kawałki ryby. Zapiekać ok 20-15 min w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 15.12.2012 14:23
super
Seba 27.06.2012 09:17
extra
Iwona51
Iwona51 10.12.2011 09:56
smaczna
Monika193
Monika193 24.11.2011 14:29
lubię taką rybę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak