Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój przepyszny bigosik

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 5 kg
grzybki suszone
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
kiełbasa podwawelska 1\\2 kg
łopatka bez kości 1\\2 kg
przyprawa uniwersalna Kucharek
Liść laurowy suszony Prymat
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 2

Przepis i sposób przygotowania na: Mój przepyszny bigosik

W dużym garnku wstawiam wypłukaną i pokrojoną kapustę i ma się gotować , wrzucam kostki grzybowa i drobiowe, liście, ziele , pieprz świeżo zmielony , przykrywam i ma się gotować na średnim ogniu. W między czasie kroję w kostkę łopatkę , posypuje przyprawą uniwersalna , troszkę do gyrosa i troszkę curry mieszam i smażę . Po usmażeniu dorzucam do kapusty . Następnie kiełbasę podwawelską kroję w kostkę i posypuję również przyprawa uniwersalną i smażę , również wrzucam do kapustki . Na koniec smażę na tłuszczu, który został z wcześniejszego smażenia boczek , posypuję curry, i do gyrosa mieszam i smażę, wrzucam do kapusty. Następnie dodaję ugotowane grzybki wraz z wodą , w której się gotowały. Posypuję przyprawą do bigosu , mieszamy i gotujemy bardzo długo . Jeśli jest miękka i ma wspaniały zapach i smak to możemy zakończyć gotowanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 09.06.2012 19:45
dobry bigosik
babcia
babcia 17.05.2012 16:10
rewelacja
babcia
babcia 17.05.2012 16:10
rewelacja
Marzena34 22.11.2011 16:33
mniam
RenataZ-et 26.12.2010 15:51
Ojjj, pycha :))))
bami 24.12.2010 00:59
Czymże byłby świat bez bigosu? Nuuudaa,,, :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak