Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUDYŃ Z KOKOSEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: BUDYŃ Z KOKOSEM

Składniki:
1/2 szkl. mleka,
1 budyń czekoladowy,
1 szkl. mleczka kokosowego z puszki,
30 dkg śmietanki kremówki,
4 pralinki nadziewane masą kokosową,
świeża mięta do dekoracji.

Wykonanie:
Proszek budyniowy wsyp do mleka i rozmieszaj aby nie było grudek. Zagotuj mleczko kokosowe z 20 dkg śmietanki kremówki, zdejmij z palnika wlej mleko połączone z budyniem i wymieszaj energicznie, ponownie ustaw na ogniu cały czas mieszając zagotuj. Zimną wodą opłucz 4 salaterki deserowe. Wlej po porcji budyniu odstaw do ostygnięcia. Tuż przed podaniem deseru resztę mocno ochłodzonej śmietanki ubij na sztywną masę. Przełóż do szprycy z końcówką w kształcie dużej gwiazdki i zrób po jednej rozetce na każdej porcji budyniu. Przybierz przekrojonymi na połówki pralinkami oraz listkami mięty. Deser najlepiej smakuje gdy jest bardzo mocno schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 27.01.2012 08:12
super
marcia71 20.06.2011 22:08
smaczne
rico32 18.08.2010 11:44
fajne
patelka 26.07.2010 12:36
ciekawy
agata1722
agata1722 26.07.2010 12:31
uwielbiam kokosy super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak