Sposób przygotowania

Składniki:
1/2 szkl. mleka,
1 budyń czekoladowy,
1 szkl. mleczka kokosowego z puszki,
30 dkg śmietanki kremówki,
4 pralinki nadziewane masą kokosową,
świeża mięta do dekoracji.

Wykonanie:
Proszek budyniowy wsyp do mleka i rozmieszaj aby nie było grudek. Zagotuj mleczko kokosowe z 20 dkg śmietanki kremówki, zdejmij z palnika wlej mleko połączone z budyniem i wymieszaj energicznie, ponownie ustaw na ogniu cały czas mieszając zagotuj. Zimną wodą opłucz 4 salaterki deserowe. Wlej po porcji budyniu odstaw do ostygnięcia. Tuż przed podaniem deseru resztę mocno ochłodzonej śmietanki ubij na sztywną masę. Przełóż do szprycy z końcówką w kształcie dużej gwiazdki i zrób po jednej rozetce na każdej porcji budyniu. Przybierz przekrojonymi na połówki pralinkami oraz listkami mięty. Deser najlepiej smakuje gdy jest bardzo mocno schłodzony.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam kokosy super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    patelka

    ciekawy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rico32

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !