Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort bezowo - orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 10 szt
cukier puder 2,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
masło 25 dag
jajko 4 szt
krem orzechowy 50 ml
orzechy włoskie 3 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Tort bezowo - orzechowy

Z białek ubić sztywną pianę, ciągle ubijając dodać 1,5 szklanki cukru pudru i przesianą mąkę. Ciasto przelać do dwóch form, włożyć do lekko nagrzanego piekarnika (120 stopni) i suszyć ok godziny. Jajka z pozostałym cukrem ubić na parze. Masło utrzeć na puch, następnie połączyć z masą jajeczną i orzechową, dodać zmielone orzechy, wymieszać. Ciasto bezowe przełożyć kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.10.2012 14:24
pycha
olkaaa 02.10.2012 08:07
zapowiada się smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak