Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
cebula 4 szt
papryczka 2 szt
ziemniaki 5 szt
bulion warzywny 4 kostki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Posiekaną cebula zrumienić na oleju, dołożyć pokrojone w kostkę mięso, podsmażyć. Kostki bulionowe rozpuścić w 2 litrach wrzątku. Kilka łyżek bulionu wlać do mięsa, poddusić, następnie wrzucić pokrojoną paprykę i ziemniaki, wlać resztę bulionu i gotować ok 20 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.03.2014 09:09
bardzo taką lubię
misia53 06.03.2014 00:26
świetna , smaczna zupka
ben-ka 05.03.2014 09:29
Smaczna,pożywna zupa.
Katarzyna59 22.02.2014 10:21
rewelacyjna zupka
romanrafal
romanrafal 29.09.2013 09:20
bardzo bardzo lubię zupę gulaszową,pycha
Angelika10 19.08.2011 23:45
Przepyszna :)
bercik1 19.07.2011 23:24
Wygląda znakomicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak