Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z kaszy gryczanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
płatki owsiane 1 szklanka
włoszczyzna 1 pęczek
czosnek ząbki 2 szt
cebula 2 szt
drożdże 5 dag
szczypiorek posiekany 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 3 szt
oliwa 3 łyżki
fasola 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kaszy gryczanej

Drobno posiekaną cebulę i czosnek zrumienić na oliwie, dodać warzywa utarte na tarce o grubych oczkach, udusić do miękkości. Pod koniec dodać rozpuszczone drożdże. Podgrzewać aż drożdże się rozpłyną. Kaszę gryczaną ugotować, ostudzić i wraz z fasolą przepuścić przez maszynkę do mięsa. Wymieszać z płatkami owsianymi, warzywami, jajkami, zieleniną i przyprawami. Przełożyć do przygotowanej formy i piec ok godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.07.2013 08:40
bardzo smaczny pasztet
olkaaa 24.09.2012 21:05
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak