Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jogurtowy z cebulą i chrzanem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki 3 pęczki
chleb 3 kromki
cebula
masło 2 łyżki
jogurt naturalny 300 g
chrzan ze słoika 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jogurtowy z cebulą i chrzanem

Natkę umyć, pokroić i zmiksować. Chleb pokroićw kostkę, cebulę obrać i drobno posiekać. Chleb razem z cebulą podsmażyćna łyżce masła, dodaćbulion. Poczekać, aż masa przestygnie i zmiksować ją. Następnie dodać do masy pozostałą łyżkę masła, zmiksowaną natkę, chrzan, na koniec wlać jogurt i dokładnie wymieszać. Sos taki stosuje się do sałatek, ale także do gotowanych na parze warzyw, knedli i ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 13.04.2012 21:59
mniam
iwona332 06.05.2011 10:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak