Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAELLA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: PAELLA

Składniki:
-1 podwójny filet z kurczaka
-1 cebula
-1 zielona papryka
-1 słoik czerwonej marynowanej papryki
-60dag fasoli szparagowej
-2 szkl.ryżu
-4-5szkl.rosołu
-2 łyżeczki przecieru pomidorowego
-sól,pieprz
-1 łyżeczka curry
-olej do smażenia

Wykonanie:
Cebulę,papryki i mięso kroimy w małą kosteczkę,fasolę w 1cm kawałki.Na głębokiej patelni podsmażamy cebulę,wkładamy fasolkę i zieloną paprykę,solimy i podsmażamy.Dodajemy czerwoną paprykę i przecier pomidorowy.
Mięso opruszamy solą i pieprzem,przekładamy do warzyw i smażymy do miękkości.Wsypujemy ryż i curry,mieszamy i chwilę dusimy.Wlewamy ciepły rosół,gotujemy na małym ogniu,aż ryż zmięknie(nie mieszamy).
Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak