Sposób przygotowania

Do garnka wsypać 10 dag cukru i miód, rozpuścić, dodać rum, sok z cytryny, orzechy, migdały i posiekane rodzynki, ostudzić. Mąkę posiekać z margaryną, dodać jajko, resztę cukru i cukier waniliowy, zagnieść ciasto. Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce. Następnie ciasto rozwałkować na dwa równe placki. Jeden włożyć do formy, posmarować masą rumową, przykryć drugim plackiem. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !