Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szpinakowy z serkiem topionym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 0,5 kg
śmietana 20 ml
serek topiony kremowy
mąka 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/3 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szpinakowy z serkiem topionym

Wrzucić szpinak do dużego rondla, dodać kilka łyżek wody, curry, pieprz i dusić kilka minut. Mąkę wymieszaćz połową szklanki wody, śmietaną, szczyptą soli i wlać do szpinaku. Gotować kilka minut mieszając. Na koniec dodać do szpinaku pokrojony serek topiony i dusić na małym ogniu, mieszając aż serek całkowicie się rozpuści. Sos doskonały jest do pieczonych i gotowanych ziemniaków, kopytek, makaronów .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 12.01.2011 08:56
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak