Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe placuszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
maślanka 1,5 szklanki
czosnek ząbki 1 szt
mąka 1,5 szklanki
jajko 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe placuszki

Maślankę wymieszać z żółtkiem i szczyptą soli, dodać mąkę, zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy żółtkowej, wymieszać. Porcję ciasta kłaść na rozgrzany olej i usmażyć na złoty kolor. Cebulę i czosnek drobno posiekać, przyprawić do smaku, zrumienić na 1 łyżce oleju, rozłożyć na placuszkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 28.02.2014 07:05
warto je zrobić
ben-ka 27.02.2014 17:27
A to ciekawe!:)
mela25 29.06.2013 11:09
dobre placuszki
Aneta41 11.11.2012 17:46
fajne
Motorek 10.10.2012 09:30
extra
Monika193
Monika193 05.12.2011 23:40
super
Wafelek2601 29.04.2011 17:59
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak