Sposób przygotowania

Maślankę wymieszać z żółtkiem i szczyptą soli, dodać mąkę, zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy żółtkowej, wymieszać. Porcję ciasta kłaść na rozgrzany olej i usmażyć na złoty kolor. Cebulę i czosnek drobno posiekać, przyprawić do smaku, zrumienić na 1 łyżce oleju, rozłożyć na placuszkach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    muszą być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    fajne
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    dobre placuszki
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A to ciekawe!:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto je zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !