Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki z pomarańczami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1 kg
pomarańcze 5 szt
mąka 5 łyżek
masło 3 łyżki
cukier 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki z pomarańczami

Wątróbkę podzielić na części, oprószyć pieprzem, solą i mąką, usmażyć na 2 łyżkach masła. Przełożyć na talerz. W rondelku rozgrzać pozostałe masło, wsypać cukier, skarmelizować. Dodać pokrojone owoce i ciągle mieszając zagotować. Gotowym sosem polać wątróbkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 08.06.2013 20:22
bardzo smaczne, pyszności
iknkirke 15.01.2012 14:45
fajna
Iwona51
Iwona51 21.12.2011 10:37
smaczna
Mirka-Ludomila 30.05.2011 00:14
ciekawy sposob na wątróbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak