Sposób przygotowania

Do rondla wlać 2 szklanki wody, dodać margarynę, zagotować. Po zagotowaniu zdjąć z ognia, dodać mąkę, wymieszać, postawić z powrotem na ogniu i ucierać aż zgęstnieje. Dodawać po jednym jajku ciągle ucierając. Formę wyłożyć folią, ciasto nałożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać podłużne paluszki. Piec ok 20 min w 190 stopniach.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać kakao, wymieszać. Wystudzone eklerki przecinać na pół, napełniać kremem. Ciastka posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszniutkie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    mniammm ;0
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale pychotki tu u Ciebie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !