Sposób przygotowania

Wołowe kropimy w dużą kostkę podgardle kroimy na skwarki stapiamy i na nich podsmażamy wołowinę.Kapustę rozdrabniamy(tzn kroimy jeśli jest bardzo długa na mniejsze kawałki)Wkładamy do gara razem z golonkami żeberkami wołowiną podsmażoną i ziołami. Gotujemy do miękkości mięsa wyciągamy to s kościami i obieramy z kości i ponownie mięso wrzucamy do gara. Kiełbasę kroimy i podsmażamy i również dodajemy do gara przyprawiamy całość przyprawą do bigosu i koncentratem. Jednak najlepszy bigos jak wiadomo jest długo gotowany czyli najlepiej na drugi dzień również pogotować z godzinę. I jedzenie na święta gotowe

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Arleta / kaja13

    zapomniałam napisać ze jeszcze 7 śliwek suszonych i 5 grzybów suszonych trzeba dać to co najwazniejsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !