Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 2 pęczki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pieczarki 15 dag
jajko 2 szt
masło 2 łyżki
śmietana 1,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 15 (tarty)
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z warzywami

Włoszczyznę ugotować na półmiękko, odcedzić, pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojone pieczarki i poddusić. Ryż wymieszać z koncentratem pomidorowym, pieczarkami, jarzynami i żółtym serem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną wymieszaną z jajkami i zapiec w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.11.2012 15:05
pychotka
Motorek 14.05.2012 10:21
pycha
Norgiusz 30.03.2011 07:58
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak