Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki mięsno-grzybowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
ryż 2 szklanki
mięso mielone 1/2 kg
cebula 2 sztuki
grzyby suszone 1 garść
sól
pieprz
masło 2 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki mięsno-grzybowe

Kapustę gotujemy, usuwamy głąbia, odrywamy liście. Grzyby moczymy dzień wcześniej, gotujemy, odcedzamy i siekamy. Ryż gotujemy na kostce bulionewej oraz na wywarze z grzybów. Cebulę siekamy, dusimy na maślę, dodajemy mięso, grzyby i dusimy około 10 minut. Farsz przekładamy do ryżu, doprawiamy i mieszmay. W liście kapusty zawijamy farsz. Gołabki ciasno układamy w naczyniu do zapiekania i pieczmey około 60 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina63 25.12.2010 14:38
super
goofy9 24.12.2010 11:40
polacam, bardzo smaczne
ada12302 23.12.2010 23:23
pyszne
matii6 23.12.2010 19:21
z grzybami nie robiłam,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak