Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z soli 0,5 kg
pomidory 1 puszka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
mąka 0,5 szklanki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 0,5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sola z pomidorami

Filety rybne oprószyć solą, pieprzem i przyprawą, obtoczyć w mące i usmażyć na patelni z rozgrzanym olejem. Przełożyć na półmisek. Na tą samą patelnię wyłożyć pomidory, oprószyć sola i pieprzem, poddusić. Tak przygotowany sos wylać na rybę, wszystko posypać żółtym serem, zapiec 5 minut w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.09.2013 22:06
Fajne połączenie.
M. Monroe 28.12.2012 00:12
smaczna rybka !
Seba 26.07.2012 10:11
super
Monika193
Monika193 27.11.2011 17:39
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak