Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
marchewka 1
natka pietruszki
śmietana 30% 300 ml
mąka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
margaryna
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

do garnka wrzucamy kostke rosolową i dodajemy pokrojoną w cienkie pólplasterki marchewke, lekko solimy, w tym samym czasie przesmazamy na margarynie pokrojone drobno w plasterki pieczarki. Gdy robią sie miekkie to przerzucamy je do gotującej sie marchewki, doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem. Gdy pieczarki i marchewka sa miekie to dodajemy smietane zmieszana z 1 łyzka maki pszennej, i czekamy az sie zagotuje. Pod koniec gotowania dodajemy peczek posiekanej natki pietruszki. Podajemy z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 16.07.2012 10:39
mniam
emilia11 07.07.2011 12:57
robię podobnie
Małgorzata106 28.05.2011 08:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak