Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony na rosole

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina z kością 20 dag
włoszczyzna 1 pęczek
buraki 50 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ocet winny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
wieprzowina 20 (z kością)

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony na rosole

Mięso włożyć do garnka, posolić i gotować około 2 godziny. Obrane warzywa wraz z listkiem laurowym dodać do rosołu w połowie gotowania. buraki ugotować do miękkości, zetrzeć na tarce zalać ugotowanym rosołem i zagotować. Pozostawić na 1 godz. odcedzić. Przyprawić do smaku octem winnym, sola i pieprzem. Przed podaniem zagrzać. Podawać z pasztecikami lub krokietami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.11.2012 00:15
barszcz to moja ulubiona zupa,pychota
olkaaa 08.05.2012 07:42
muszę zrobić
mehia 12.05.2011 21:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak