Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory zapiekane z mięsem i boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso pieczone 20 dag
pomidory 10 szt
boczek wędzony 15 dag
ryż 10 łyżek
czosnek ząbki 1 szt
olej 6 łyżek
szczypiorek posiekany 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
ketchup 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory zapiekane z mięsem i boczkiem

Upieczone mięso razem z ugotowanym boczkiem drobno posiekać. dodać ryż ,ketchup, drobno posiekany czosnek i zieleninę. Przyprawić sola , pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. W pomidorach odciąć piętki, wydrążyć. Wydrążony miąższ połączyć z farszem. przygotowanym farszem napełnić pomidory, przykryć piętka. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwa, ułożyć pomidory oprószyć pieprzem i sola. Włożyć do nagrzanego piekarnika, podlać odrobiną wody i zapiekać około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.02.2012 07:12
rewelacyjne
Monika193
Monika193 27.12.2010 00:09
hmmmm, to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak