Sposób przygotowania

z mąki, masła, 1,5 szkl. cukru, cukru waniliowego, żółtek i śmietany zagnieść ciasto. Odłożyć do lodówki na pół godziny. Rodzynki i morele namoczyć, w wódce na kilkanaście minut, odcisnąć. daktyle pokroić i wymieszać z dżemem. Ciasto rozwałkować, włożyć do formy, zapiec, gdy się przyrumieni, wyjąc. na ciasto wyłożyć masę daktylową, zalać pianą z białek ubitych z pozostałym cukrem. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika, zapiec.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !