Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać oliwę,kaczkę pokroić na porcje i zrumienić. Przełożyć do garnka, oprószyć solą, pieprzem i cukrem, dodać pokrojone warzywa, podlać rosołem i dusić do miękkości. Następnie dodać obrane i pokrojone cytryny, wlać spirytus oraz mąkę ziemniaczaną rozmieszana w kilku łyżkach zimnej wody. gotować przez chwile, przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Ciekawe, musze przyznac. Robilam kaczke z jablkami, z pomaranczami, ale z cytrynami ,jeszcze nie.....
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    bardzo ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    extra
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    interesujące połączenie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    interesujące
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !