Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z jajkiem z ostrą papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 25 dkg
mięso wołowe 25 dkg
bułka czerstwa 1 szt.
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
jajko 1 szt.
tłuszcz do smażenia 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 szt.
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z jajkiem z ostrą papryką

Mięso umyć i zmielić w maszynce. Czerstwą bułkę namoczyć w wodzie, a następnie odcisnąć z nadmiaru wody. Bardzo drobno posiekaną cebulę podsmażyć w tłuszczu. Do zmielonego mięsa dodać przyprawy, bułkę, surowe jajko i dokładnie wyrobić. Z wyrobionej masy uformować wałek, pośrodku położyć dwa ugotowane jajka i zwinąć mięso tak aby powstał rulon z jajkami w środku. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce i wstawić do pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 23.07.2012 11:49
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak