Sposób przygotowania

Cebulę obrać, paprykę umyć, wykroić gniazda nasienne. Cebulę i paprykę pokroić w drobniutką kostkę i zeszklić na maśle. Ogórek pokroić w drobną kostkę.
Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, jajkami, ogórkiem oraz zeszkloną cebulą i pa­pryką. Wszystkie składniki dokład­nie wymieszać. Dodać wodę, przy­prawić solą i pieprzem i ponownie wyrobić masę mięsną - jeżeli masa jest za luźna wsypać trochę bułki tartej.
Uformować kotlety, lekko spłaszczyć - obtoczyć w mące i smażyć na oleju około 8 minut na stronę. Usmażone kotlety od­stawić.
Do tłuszczu ze smażenia kotletów dodać sok z cytryny i śmietanę, mie­szając doprowadzić do wrzenia. Sos doprawić do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !