Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Dodawać po jednej łyżeczce cukru. Następnie dodać po jednym żółtku, cały czas miksując. Mąki, proszek do pieczenia i cukier waniliowy przesiać. Przesiane dodać do masy oraz dodać kakao i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Nie należy mieszać długo bo ciasto będzie ubite. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec w temp. 170\'C przez 35 min. Gotowe ciasto powinno odchodzić od boczków blachy. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wystarczy jakaś pyszna masa i ciasto gotowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    SMACZNEGO...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    musze spróbowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !