Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kakaowy, który zawsze wychodzi na 7 cm !!

5.0
(37)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka tortowa 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
sól szczypta
kakao 3 łyżki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy, który zawsze wychodzi na 7 cm !!

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Dodawać po jednej łyżeczce cukru. Następnie dodać po jednym żółtku, cały czas miksując. Mąki, proszek do pieczenia i cukier waniliowy przesiać. Przesiane dodać do masy oraz dodać kakao i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Nie należy mieszać długo bo ciasto będzie ubite. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec w temp. 170\'C przez 35 min. Gotowe ciasto powinno odchodzić od boczków blachy. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Xx 24.11.2023 20:00
Szklana 250 wyszedł zakalec
RenataZ-et 15.07.2012 22:53
super przepis!
zuzanna_z 14.12.2011 12:23
musze spróbowac
ziutula
ziutula 01.01.2011 11:41
SMACZNEGO...
IlonaAlbertos 28.12.2010 19:39
Wystarczy jakaś pyszna masa i ciasto gotowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak