Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Dodawać po jednej łyżeczce cukru. Następnie dodać po jednym żółtku, cały czas miksując. Mąki, proszek do pieczenia i cukier waniliowy przesiać. Przesiane dodać do masy i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Nie należy mieszać długo bo ciasto będzie ubite. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec w temp. 170\'C przez 35 min. Gotowe ciasto powinno odchodzić od boczków blachy. Smacznego !!

Biszkopt wg tego przepisu zawsze wychodzi mi na 7 cm, nigdy inaczej :))

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pulchny biszkopcik!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    koniecznie muszę wypróbować Twój przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Świetny przepis na mięciutki biszkopt :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    fajnie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    robię podobnie i faktycznie super wychodzi!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !