Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pizzaiola

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej troche
ząbki czosnku posiekane 3-4
pomoidory 3 sztuki
oregamo sól i pieprz do smaku
ananas w puszce 1 puszke
kukurydza do smaku
mozzarella w kulce 1 kulka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pizzaiola

Na rozwałkowanym blacie drożdżowym rozsmarowujemy sos pomidorowy i obkładamy przygotowanymi dodatkami, oprócz sera. Pieczemy (najlepiej na kamieniu) w piekarniku rozgrzanym do 225 st. C przez ok. 20-25 minut. Po pierwszych 10 minutach na wierzchu pizzy rozkładamy mozzarellę, będzie wtedy rozpuszczona i ciągnąca, ale nie spieczona.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 23.12.2010 09:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak