Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z żurawiną

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
cebula 3 szt
pieczarki 30 dag
boczek wędzony 15 dag
oliwa 5 łyżek
szczypiorek siekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z żurawiną

Mięso naciąć wzdłuż i rozbić tłuczkiem na cienki płat. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę drobno posiekać, i podsmażyć na 1 łyżce oliwy razem z pokrojonym boczkiem, dodać posiekane pieczarki i dusić bez przykrycia około 10 minut, przyprawić do smaku. Pieczarki wymieszać z żurawiną i szczypiorkiem. Farsz nałożyć na płat mięsa, zwinąć ciasno roladę, związać sznurkiem. Mięso obsmażyć na pozostałym tłuszczu, włożyć do folii aluminiowej i piec w piekarniku 1,5h w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 16.06.2012 22:35
ciekawy przepis
Iwona51
Iwona51 20.12.2011 09:31
smaczna
irenka 11.07.2011 20:29
coś dla mnie,muszę zrobić
iwa643 23.12.2010 08:20
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak