Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 30 dag
cukier puder 30 dag
jaja 7 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa makowa 5 łyżek
aromat migdałowy 0,5 łyżeczki
cukier waniliowy 16 g
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowe

Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, zmiksować. Wrzucić masę makową, skórkę pomarańczową, aromat migdałowy i ubite białka na sztywną pianę, wymieszać. Masę włożyć do przygotowanej formy i piec w temp 180 stopni około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 06.09.2013 14:05
o! fajne proste ciacho :)
Ela15 22.06.2013 20:14
ekstra przepis
Iwona51
Iwona51 23.12.2010 16:33
super ciacho
Szarrikka 22.12.2010 22:23
Świetny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak