Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe pulpeciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 60 dag
jaja 1 szt
cebula 1 szt
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
sos sojowy 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 30 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe pulpeciki

Do mięsa mielonego dodać drobno posiekaną cebulę, imbir, jajko, sos sojowy, sól i pierz, wymieszać. Z masy formować okrągłe pulpeciki. Ugotowany ryż wysypać na talerz, obtaczać w nim pulpeciki. Gotować na parze pod przykryciem około pół godziny. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.09.2013 22:32
Bardzo odpowiada mi takie rozwiązanie.
Motorek 01.04.2012 11:15
fajne
olkaaa 07.03.2012 08:19
chętnie spróbuję
Mariusz10 13.04.2011 00:12
ekstra!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak