Sposób przygotowania

zagnieść kruche ciasto i włożyć na 0,5godz.do lodówki,twaróg zemleć i połączyć ze śmietanką i mąką,dodać utarte z cukrem pudrem i cukrem waniliowym żółtka,białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową,2/3 ciasta rozwałkować cienko,wyłożyć na spód blachy,nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st.piec 15min.następnie wlać masę serową,na wierzch ułożyć kratkę z reszty rozwałkowanego ciasta i posmarować kratkę rozkłóconym żółtkiem,można dodać bakalie,piec ok.60min.w temp.180st.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    eklerek

    lubię serniczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    moje ulubione;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Jedno z moich ulubionych ciast.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !