Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w szampanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 5 łyżek
szampan 0,5 l
śmietana 150 ml
limonka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka
karp 6 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w szampanie

Filety z karpia oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do garnka, zalać szampanem, dodać pokrojona w plasterki limonkę, masło i gotować przez 10-15 minut. Rybę wyjąć na talerz. Mąkę wymieszać ze śmietaną, dodać do wywaru z szampana, zagotować. Rybę polać sosem, oprószyć pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 13.01.2013 22:23
ciekawy przepis,bardzo lubię karpia
Iwona51
Iwona51 07.01.2012 11:09
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak